Biografie

Arie Petersen is geboren op 5 oktober 1984 in Harderwijk.  Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd van de panfluit door een optreden van Matthijs Koene. Na de AMV-cursus te hebben gedaan, begon Arie op 9-jarige leeftijd panfluitles te volgen op de muziekschool in Harderwijk. Dat heeft hij enkele jaren gevolgd bij Gerard Rijken van Olst. Daarna heeft hij een heel aantal jaren privépanfluitles gekregen van panfluitvirtuoos Liselotte Rokyta. Voor de afwisseling heeft Arie nog les gehad van de Roemeense panfluitist Vasile Raducu en de bekende panfluitiste Noortje van Middelkoop.

Arie heeft regelmatig opgetreden tijdens concerten en speciale gelegenheden in het land met bekende koren en musici. Hij heeft ook aan diverse cd-opnames meegewerkt, zowel aan koor- als instrumentale cd’s. Arie heeft veel ervaring in speciale diensten, te denken valt aan trouw-, rouwdiensten en tevens heeft hij muzikale avonden in restaurants verzorgd.

Momenteel staat Arie voor de klas op een basisschool in Harderwijk en heeft hij zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in leerlingen met gedragsproblemen. In de toekomst wil hij verder kijken  wat er mogelijk is binnen het onderwijs en in de muziekwereld door het bespelen van de panfluit.